Domenii principale

Paranormal Vezi consilierii din acest domeniu

Paranormal

Despre paranormal

Ti s-a intamplat vreodata sa intri pentru prima data intr-un magazin si sa ai senzatia ciudata c-ai mai fost acolo? Sau purtai o conversatie cu cineva si brusc ai avut impresia ca ai auzit exact aceeasi replica inainte, avand certitudinea ca n-a fost asa? Se intampla cateodata sa aveti unele "senzatii" cum ca ceea ce se intampla la un moment dat s-a mai intamplat "candva". Uneori senzatiile sunt asa intense ca "traiesti" chiar si sentimentele ce "parca s-au mai intamplat". O imagine, un sunet, un gust sau un miros ne poate face sa avem senzatia ca am mai avut aceeasi perceptie si anterior, cu certitudinea ca nu este adevarat. ? Se numeste Deja Vu si in jur de 60-70% dintre noi recunosc faptul ca au avut o astfel de experienta.

Se spune ca aceasta senzatie de "deja vu" este cauzata de "vietile anterioare" dupa unele conceptii sau de "previziuni ale creierului"."Deja vu" este cat se poate de adevarat si real, multi se refera la locuri prin care-au fost pentru prima data dar care par familiare, eu as completa ca la fel putem spune si despre oamenii pe care-i intalnim pentru prima data si cu care simtim o legatura de suflet sau chiar de sange de la prima privire, primul cuvant, prima strangere de mana...da stiu sceptici o sa spuna ca e vorba despre intuitie, posibilitatea de a prevede si cunoaste caracterul uman, asta ar fi in lumea "materiala". Dar cum explici acel "deja vu" din lumea "intangibila" ? Sunt convinsa ca nu sunt singura care are vise care se repeta, sau vise care se continua, sau vise intr-o lume paralela si poate la fel de adevarata, cineva spunea (si personal cred in aceasta ipoteza) ca atunci cand visezi cu cap-si-coada, ca atunci cand ai privi un film, si intalnesti in vis o persoana de departe, de fapt sufletele noastre calatoresc intr-o lume paralela unde chiar se intalnesc, in aceea lume, "povestea" nu e doar un vis ci e ca o alta experienta a "eu-lui" fiecaruia, de asemenea sunt vise la fel de reale si "deja vu" nascute din sub-constientul fiecaruia si prin care temerile noastre cele mai ascunse (cateodata si fata de noi insine) ies la iveala. eu consider tot un deja-vu pentru ca sunt nascute din adancul nostru, noi le-am creat fara sa stim de ele dar le intalnim in propriile vise.

Cuvantul "clarviziune" provine din limba franceza, unde "clair" inseamna "clar" si "voyance " inseamna "viziune". Cei care detin acest dar al viziunii clare se numesc clarvazatori. Adevaratii maestri clarvazatori sunt persoane spirituale, care petrec mare parte din viata comunicand cu spiritele, duc o existenta frugala si se mentin departe de bunurile lumesti, care nu fac altceva decat sa pateze si sa incatuseze spiritul si capacitatea sa de comunicare cu lumea extrasenzoriala.

Voi ce credeti despre acest lucru? Aţi avut si voi astfel de vise?

O viata anterioara si una viitoare? Poate...ipoteza care m-ar putea face sa cred in asta este ca in fiecare din vieti, sufletul nostru este supus unei evolutii prin experientele prin care trecem, pana ajungem la acea stare de perfectiune in care sufletele traiesc vesnic intr-un plan paralel, experientele se pot repeta dintr-o viata anterioara in urmatoarea atunci cand evolutia nu este completa, iar sufletul este supus unei noi incercari pana cand acel ceva care lipseste din perfectiune este atins. Conform aceleasi teorii noi ca oameni, suflete simple inca, vom merge inainte prin numeroase vieti viitoare si vom fi toate aspectele dualiste din creatie, pentru. ca doar asa se ajunge la reala cunoastere de sine prin experienta proprie ce provine din reincarnari succesive. Asa ca depinde de lectiile vietilor. Daca te nasti femeie in asta, nu inseamna ca in cea trecuta ai fost musai femeie ci ai fost barbat si invers, dualismul trebuie perceput la perfectie pentru a intelege totul. La fel te poti naste bogat, in urmatoarea ai sa fii sarac sa vezi cum e ca experienta si invers...

Pot sa cred ca am mai avut o viata anterioara ? Sincer nu ştiu, se prea poate, sunt genul de om care trebuie convins, aşa ca pina nu vad nu cred...In ceea ce priveste deja-vul, am trait si eu cateva asemenea experiente, dar daca ar fi sa dam crezare celor care studiaza psihologia, reactia "deja vu" e foarte limpede: „E vorba de un mic accident prin care memoria de lunga durata inmagazineaza mai repede decat cea de scurta durata o imagine, o secventa neutra din viata noastra. Se creeaza astfel un mic decalaj, de o jumatate de secunda si deci ni se pare ca ceea ce traim in imediat ni s-a mai intamplat." Nici un mister, asadar, nimic mistic.

Vrei sa stii cat cantareste sufletul tau? Ei bine 21 de grame...Se spune ca in momentul mortii, corpul celui decedat devine cu 21 de grame mai usor. Nimeni nu stie de unde provin cele 21 de grame si unde se duc. Si se mai spune ca cele 21 de grame apartin sufletului...Sau cel putin aşa suna teoria lui MacDougall de prin 1907 care printr-un experiment macabru a cantarit sase bolnavi aflati pe patul de moarte, exact in momentul decesului. A constatat ca toti pierdeau in acea clipa precisa aproximativ 21 de grame din greutatea corporala. A inchis datele obtinute in urma experimentelor intr-un seif, timp de sase ani, asteptind sa fie sigur de rezultate inainte sa le faca publice. Pentru a face comparatie, doctorul american a injectat 15 caini cu substante letale. Prin cintarire, a constatat ca nici unul dintre acestia nu suferise vreo pierdere de greutate in momentul mortii. „Cainii nu au, deci, suflet", a concluzionat MacDougall.

Specializarile noastre

Convertor Valutar

Din:

In

Valoare: