Horoscop

CAPRICORN-Horoscopul anului 2018 Capricorn

CAPRICORN-Horoscopul anului 2018

Capricorn 2018: Redobândirea puterii și a autorității

Capricornii beneficiază în 2018 de prezența lui Saturn chiar în zodia lor, unde Marele Benefic se simte în largul lui, fiindcă se află în Domiciliu. Acest tranzit îi ajută pe Capricorni să conștientizeze mai mult ca oricând că totul depinde de ei, că succesul și eșecul sunt consecința directă a ceea ce fac și desfac singuri.

În acest context astral, crește capacitatea Capricornilor de a construi, de a consolida, de a-și îndeplini obiectivele pe termen lung.

Dacă reziști tendinței de a te demoraliza periodic și de a fi pesimist, anul 2018 se anunță deosebit de favorabil pentru (re)dobândirea puterii și a autorității personale, dar și pentru depășirea obstacolelor care te înspăimântau până acum.

2018 este anul în care îți poți demonstra capacitatea organizatorică și competența, poți dovedi că ești o autoritate în domeniul tău de activitate sau că ești un om de nădejde, capabil să își asume și să respecte angajamente față de sine și față de ceilalți.

Este vremea să te ocupi de proiecte personale restante, să lucrezi la imagine, dar fără să devii refractar la ideile și opiniile celor din jur, intolerant sau inflexibil.

Tranzitul lui Jupiter prin casa prietenilor, a grupurilor socio-profesionale și a planurilor de viitor, indică tocmai faptul că în 2018 poți să progresezi prin intermediul muncii în echipă și al proiectelor comune, prin implicare socială, descoperind cauze la care să te raliezi. Colaborarea cu ceilalți te ajută să îți depășești limitele interioare, să îți descoperi resurse nebănuite, să scoți la lumină optimismul și generozitatea care se ascund în tine, dar și cele mai înalte idealuri.

Aspectul armonios pe care Jupiter îl formează cu Neptun anunță posibile beneficii din activități care au legătură cu educația, comunicarea, transporturile, comerțul. Pe de altă parte, este posibil să ai tendința de a-ți face iluzii în ceea ce privește viitorul unei afaceri ce implică unul dintre aceste sectoare.

Dacă în anul precedent Jupiter și Pluton s-au aflat în relații tensionate, în 2018 între ei se formează un aspect armonios. Prin urmare, se pot îmbunătăți simțitor relațiile de prietenie și colaborările cu anumite organizații, colectivități sau corporații, dar poți avea succes și cu un proiect online, care are șanse să se dezvolte spectaculos.

Se poate să îți consolidezi viitorul în cadrul unei firme mari, să încasezi beneficii de pe urma muncii depuse în anii precedenți, să te bucuri de ajutorul prietenilor în urmărirea obiectivelor personale și profesionale. Perioadele favorabile în acest sens sunt îndeosebi lunile ianuarie, aprilie și septembrie 2018.

Cu Saturn și Pluton situați chiar în Capricorn, în 2018 ai ocazia să înțelegi ce schimbări radicale ai de făcut pentru a deveni mai competent, mai performant, mai rezistent în fața dificultăților, mai capabil să îți atingi obiectivele ambițioase.

La 15 mai 2018 Uranus își încheie tranzitul prin casa familiei, a rădăcinilor și a spațiului de locuit și, prin urmare, este indicat să abandonezi definitiv anumite condiționări sau tipare de familie, să te desprinzi de locuri și oameni care nu au nimic să îți ofere. Din momentul în care Uranus intră în casa V, mulți Capricorni își regăsesc liniștea sufletească, se simt mai împăcați cu alegerile lor, mai ales dacă acestea implică plecarea din casa părintească, schimbarea locuinței sau chiar plecarea din locurile natale.

Marte, stăpânul casei IV a Capricornului, retrogradează în 2018 în perioada 27 iunie - 27 august, în casa banilor și apoi în casa vieții și a personalității Capricornului. Este momentul să meditezi la importanța pe care o acorzi familiei sau la modul în care familia de origine ți-a modelat sistemul de valori. Eastrolog.ro îți recomandă prudență în ceea ce privește cheltuielile legate de cămin, investițiile imobiliare etc. Este de preferat să le amâni până în septembrie.

După 15 mai 2018, Uranus tranzitează casa iubirii, a creativității, a copiilor, a distracției și a speculațiilor financiare. Acest tranzit poate aduce Capricornilor o înviorare a vieții amoroase sau un sprijin financiar sporit din partea familiei. Te poți aștepta la noutăți, surprize și răsturnări de situații, dar este indicat să eviți speculațiile financiare la scară mare sau cheltuielile exagerate pentru a impresiona o persoană de sex opus.

Nodurile lunare în tranzit pe axa valorilor Capricornului (casele VIII-II) sugerează că în 2018 ar fi bine să te decizi care relații de prietenie îți consumă inutil resursele și care îți aduc cu adevărat beneficii la nivel emoțional sau chiar material. Cooperarea echitabilă este o adevărată artă, pe care ai ocazia să o deprinzi în 2018, pentru că de ea poate depinde echilibrul tău financiar.

Și echilibrul dintre ceea ce oferi și ceea ce primești în dragoste este de mare însemnătate, iar în 2018 ai șanse să înțelegi care sunt așteptările perechii tale, dar și care îți sunt cele mai mari temeri vizavi de intimitate.

Tot în caseele II și VIII ale Capricornului au loc și perechile de eclipse din 2018, dar mai are loc și o eclipsă în casa parteneriatelor, la 13 iulie. Toate acestea prevestesc un an agitat din punct de vedere afectiv, cu mai multă deschidere ca oricând spre înnoire și schimbare. 

Specializarile noastre

Convertor Valutar

Din:

In

Valoare: